söndag 14 augusti 2011

Flyduino MultiWii board

Jag har fått in klassiska "MultiWii Boards" som är baserade på Warthox klassiska design.
Dom här plattorna är tänkta att användas med en Arduino pro mini 328 5v 16MHz som hjärna och ett Wii motionplus gyro som sensor, man kan även använda ett 9DOF sensorkort med Gyro, Accelerometer, Magnetometer, Barometer.

Här är det som behövs för att få ihop ett komplett styrkort (från vänster): Wii motion Plus, Flyduino MWC plattan, 2st stift lister, arduino pro mini


Wii motionplus sitter bara ihop med 2st skruvar. men det är en mejsel med 3st flänsar istället för 4st som är brukligt.

lyfter man på locket så syns kretskortet med gyrot, det sitter bara fast med 2st plast flikar.

Gyrokortet sitter fast i 2st kontakter och dom är det bara att klippa loss.

kontakterna sitter lödda på undersidan, antingen kan man lämna dom eller så kan man klippa sönder och lödabort dom, Jag tycker det är lättare att fästa gyrokortet bra om man tarbort kontakterna.

på ovansidan löds 4st sladdar fast, dom två första två lödkontakterna ifrån varje sida löds ihop till en sladd, och dom två lödkontakterna i mitten används inte.


Nu är det dags att löda stiften till kortet, dör Arduino ska sitta väljer jag att sticka igenom den långa delen av stiften och löda fast dom på undersidan.


Nu är arduino monterad och även gyrot, stiften till servokontakterna är också på plats, och nu har jag den långa delen av stiftet på ovansidan. Viktigt är att Arduino har en stiftrad på kortsidan som har den långa sidan av stiftet pekar uppåt, den används för att programera Arduino.


Gyrosladdarna löds till D12, SCL, SDA, GND i den ordning som dom sitter.

Sen är det bara att ladda upp Multiwii koden! för det behövs en FTDI och en USB sladd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar