fredag 24 augusti 2012

Drömmen om flygande bilar

När jag var liten så hade jag stora förväntningar på när flygande bilar och motorcyklar skulle komma, tyvärr har man inte sett mycket såna än men det finns dom som jobbat på drömmen iallafall. Aerofex verkar ha en flygande motorcykel prototyp:






http://flightlog.aerofex.com/ En annan som är inne på samma spår är Chris Malloy, men jag har än så länge bara sett en fungerande RC modell av hans konstruktion, han har även en i fullskala, men det finns inga filmer när den flyger.






Det finns så klart även dom som jobbar på flygande bilar. Dom som verkar ha kommit längst är Urban Aero, det är ett Israeliskt företag som har X-Hawk och Airmule, den senare verkar vara mest fokusera på militäriska applikationer. X-Hawk projektet verkar ha kopplingar till Amerikanska Bell men jag hittar inte så mycket information om det.



http://www.urbanaero.com/

 Nu ska man inte tro att detta är någon nytt under solen, redan 1959 höll Piasecki med ett projekt som dom kallade Airgeep, det är en liknande konstruktion som var ämnad som testbed för blandannat Amerikanska armén, kolla Wikipedia för mer information: http://en.wikipedia.org/wiki/Piasecki_VZ-8_Airgeep


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar